Prezentare


 DSCN5816 DSCN5164_1

Proiectul ”Innovation, Development and Communication for a better education in Prison System”-IDECOM este un parteneriat strategic care vizează educația adulților.

Finanțatorul este Comisia Europeană, prin programul ERASMUS+.

Parteneriatul strategic constituit cuprinde opt parteneri din cinci țări:

  1. Penitenciarul Timisoara (România)
  2. Centrul pentru Promovarea Învățării Permanente Timișoara (România )
  3. Universitatea de Vest Timisoara- Centrul Român de Studii Penitenciare (România )
  4. Department of Penitentiary Institutions (Republica Moldova)
  5. Innovative Prison Systems (Qualify Just – IT Solutions and Consultancy Lda) (Portugalia)
  6. Ceza Ve Tevkifevleri Genel Mudurlugu(General Directorate of Prisons and Detention Houses) (Turcia )
  7. European Organisation of Prison and Correctional Services (Olanda)
  8. UNIVERSIDADE DA BEIRA INTERIOR (BSafe LAB) (Portugalia)

Scopul proiectului IDECOM este dezvoltarea și implementarea unor metode noi educaționale de formare a angajaților din penitenciare în domeniul abilităților transversale.

În cadrul formărilor dezvoltate în proiect, vor participa angajați din penitenciare. Activitățile de formare vor viza acțiuni de dezvoltare a abilităților transversale, precum: inovare, antreprenoriat, comunicare, munca în echipă și abilități în utilizare a tehnologiei informației. Acestea vor fi legate de munca de zi cu zi a lucrătorilor din penitenciare și vor duce la dezvoltarea și de activități pilot inovative derulate cu deținuții.

Perioada de implementare: 1.09.2014-31.08.2017

Grupul țintă:

Beneficiarii direcți ai proiectului vor fi 144 de angajați din penitenciarele din România, Moldova, Turcia și Portugalia care vor participa la activitățile de formare din cadrul proiectului, precum și 160 deținuți care vor participa la activitățile pilot dezvoltate de cursanți. Beneficiarii indirecți ai proiectului sunt participanții la evenimentele de multiplicare, sau care vor beneficia de rezultatele proiectului în cadrul diferitelor acțiuni de diseminare ale partenerilor.

Produsele intelectuale ale proiectului:”Analiza nevoilor de formare a personalului”, Cursul ”Dezvoltarea spiritului inovator pentru personalul din penitenciare”, Cursul ”Antreprenoriat pentru personalul din penitenciare”, Cursul ”Comunicare, ICT și competențe de muncă în echipă în penitenciar”, Conjoint learning management system-LMS, Manualul ”Dezvoltarea spiritului inovator pentru personalul din penitenciare”, Manualul ”Antreprenoriat pentru personalul din penitenciare”, Manualul ”Comunicare, ICT și competențe de muncă în echipă în penitenciar” și ”Catalogul educației și a acțiunilor inovatoare de formare”.