Eveniment de multiplicare – E1- IDECOM – Timisoara


Eveniment de Multiplicare în Timișoara, Romania

Primul eveniment de multiplicare E1-Seminarul național din România ”Nevoi de formare ale personalului din penitenciare” desfășurat în cadrul proiectului Innovation, Development and Communication for a better education in Prison System” (IDECOM) a avut loc în 29 octombrie 2015 la Penitenciarul Timișoara.

 

Proiectul “Innovation, Development and Communication for a better education in Prison System” – 2014-1-RO01-KA204-002936 (IDECOM) este un parteneriat strategic în domeniul educației adulților, finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+. Parteneriatul strategic cuprinde opt parteneri din cinci țări.

Aplicant în cadrul acestui proiect este Penitenciarul Timișoara din România.seminar_1

Ceilalți parteneri sunt:

-Centrul Pentru Promovarea Invatarii Permanente, România;

-UNIVERSITATEA DE VEST TIMISOARA, România;

-UNIVERSIDADE DA BEIRA INTERIOR, Portugalia;

– Qualify Just – IT Solutions and Consulting, Portugalia;

– European Organisation of Prison and Correctional Services (EuroPris);

– Departamentul Instituțiilor Penitenciare, Moldova;

– General Directorate of Prisons and Detention Houses, Turcia;

 

Scopul proiectului este dezvoltarea și implementarea de noi metode educaționale pentru formarea profesională a personalului din penitenciare în domeniul abilităților transversale precum: comunicare, TIC, munca în echipă, inovare și antreprenoriat.

Evenimentul și-a propus să promoveze proiectul și să implice experți și alte părți cointeresate în implementarea acestuia.

Dincolo de prezentarea proiectului, a obiectivelor și planificării activităților, evenimentul s-a concentrat de asemenea pe prezentarea primului produs intelectual realizat în cadrul proiectului ”Analiza nevoilor de formare profesională a personalului” . Acesta este un document care compară autoevaluarea realizată de personalul din sistemele penitenciare implicate, privitor la competențele cărora se adresează proiectul: inovare, antreprenoriat, comunicare, muncă în echipă și TIC.

Participanții au avut de asemenea oportunitatea de a contribui la dezvoltarea curriculelor necesare cursurilor „Develop prison staffs’ innovation”, „Entrepreneurship for prison staff” și „Communication, ICT and teamwork competencies in prison”.

Organizația gazdă a fost Penitenciarul Timișoara împreună cu partenerii Centrul Pentru Promovarea Invatarii Permanente Timisoara și Universitatea de Vest Timișoara. In total au fost 45 de participanți, reprezentanți ai reprezentanți ai administrațiilor penitenciare naționale și ai penitenciarelor din România, Ungaria, Slovenia, Republica Cehă, Bulgaria, alți experți și reprezentanți ai partenerilor din proiect.